کاور کتاب 12 قانون زندگی

معرفی و نقد کتاب: 12 قانون برای زندگی

زیرعنوان کتاب: نوشدارویی برای بی‌نظمی

نویسنده: جردن پیترسون

امتیاز در گودریدز:
3.94/5
امتیاز در آمازون:
4.7/5
با 93365 رای
با 13680 رای
تعداد صفحه: 309
زبان اصلی: انگلیسی

همه در دنیای مدرن چه چیزی را باید بدانند؟ پاسخ روانشناس مشهور جردن ب. پترسون به این سؤال  دشوار، منحصراً حقایقی از سنت را با افشاگری های خیره کننده از تحقیقات پیشگام دانشمندان، ترکیب می کند.

دکتر پیترسون، طنزآمیز، غافلگیرکننده و آموزنده به ما می گوید که چرا پسران و دختران در ورزش اسکیت بورد باید تنها بمانند، چه سرنوشت وحشتناکی در انتظار کسانی است که خیلی راحت انتقاد می کنند.

و چرا همیشه وقتی در خیابان گربه ای را ملاقات می کنید باید آن را حیوان خانگی خود کنید؟

سیستم عصبی خرچنگ چه چیزی را باید در مورد راست ایستادن (با شانه هایمان به عقب) و موفقیت در زندگی به ما بگوید؟

چرا مصریان باستان، توجه زیادی به پرستش خدایانشان می کردند

مردم در هنگام خشمگینی، متکبرشدن و کینه ورزی چه مسیر وحشتناکی را می پیمایند؟

دکتر جردن پیترسون به طور گسترده ای در این موضوع توضیح میدهد. در مورد نظم و انضباط، آزادی، ماجراجویی و مسئولیت پذیری صحبت می کند. و خرد جهان را به 12 قانون عملی و عمیق برای زندگی تقسیم می کند. او در کتاب 12 قواعد برای زندگی، علوم، ایمان و طبیعت انسانی را دگرگون می کند. و ذهنیت تازه ای به مخاطبان خود می‌دهد.

نقل قول‌های کتاب 12 قانون برای زندگی:

“صاف ایستادن با شانه های رو به عقب به معنای پذیرش مسئولیت هولناک زندگی با چشمانی باز است. این بدان معناست که تصمیم می گیرید داوطلبانه آشوب آنچه هنوز بالقوه است را به واقعیت نظم تبدیل کنید. این به معنای تحمل آسیب پذیری خودآگاهانه و پذیرش پایان بهشت ​​ناخودآگاهی در دوران کودکی است، جایی که فنا پذیری و مرگ به ندرت قابل درک است.

“وقتی چیزی برای گفتن دارید، سکوت دروغ است.”

“شما فقط می توانید با مشاهده چگونگی عملکرد خود، از آنچه را که واقعاً باور دارید (و نه آنچه فکر می کنید اعتقاد دارید)  آگاه شوید. شما به سادگی نمی دانید به چه چیزی اعتقاد دارید. شما خیلی پیچیده تر از آن هستید که خودتان را بفهمید. “

“نسل های بیشماری طول کشیده تا شما در جایگاهی که امروز هستید قرار بگیرید. کمی حق شناسی در اینباره اخلاق پسندیده ایست. اگر اصرار دارید دنیا را به سمت اهداف خود منحرف کنید، بهتر است دلایل خوبی داشته باشید.”

“عدم تحمل نظرات دیگران (هرچقدر هم که نادان یا ناسازگار باشد) یک اشتباه ساده نیست. در جهانی که هیچ چیز درست یا نادرستی وجود ندارد، اشتباه وحشتناکی است: و نشانه ای است که شما به طور شرم آوری کاملاً ناخوشایند یا احتمالاً خطرناک هستید.”

کارل گوستاو یونگ، روانکاو فوق العاده، می گوید: “هیچ درخت نمی تواند به بهشت ​​رشد کند مگر اینکه ریشه های آن به جهنم برسد.”

“بنابراین، با دقت به حالت خودت رسیدگی کن. حرف دلت را بزن. خواسته های خودت را پیش رو بگذار، گویی حق با توست – حداقل مثل حق دیگران. با گردنی برافراشته قدم بردار و کاملاً راست به جلو نگاه کن. جرات خطرناک بودن را داشته باش. ترشح سروتونین را تحریک کن تا به وفور در مسیرهای عصبی جریان یابد.”

“قدرت داشتن چشم انداز را دست کم نگیرید. اینها نیروهای غیر قابل مقاومتی هستند که قادرند آنچه را که موانع غیرقابل تحمل به نظر می رسد را به مسیرهای قابل عبور و فرصت های قابل گسترش تبدیل کنند. شخصیت خودتان را بهتر کنید.

از خودتان شروع کنید. مراقب خودتان باشید. تعریف کنید که چه کسی هستید. شخصیت خود را اصلاح کنید. مقصد خود را انتخاب کنید و وجود خود را بیان کنید. همانطور که فردریش نیچه فیلسوف بزرگ آلمانی قرن نوزدهم با شکوه چنین اظهار کرد: “کسی که یک چرایی برای زندگی اش بداند، هزار چگونگی را تحمل میکند.”

“و اگر فکر می کنید مردان سخت، خطرناک هستند، صبر کنید تا ببینید که مردان ضعیف قادر به چه چیزی هستند.”

“ایدئولوژی ها جایگزین دانش واقعی شده اند، و افراد ایدئولوژیک وقتی به قدرت می رسند همیشه خطرناکند، چرا که یک رویکرد ساده نگرِ همه-چیز-دان نمیتواند جایگزینی برای پیچیدگی های وجود و واقعیت شود.”

“اگر به شدت رنج میکشید و خود را عامل آن میدانید معنای جهنم را درک کرده‌اید.”

“در غرب، ما از فرهنگ های سنت-محور، مذهب-محور و حتی ملت-محور صرف نظر کرده‌ایم و تا حدودی خطر درگیری های گروهی را کاهش داده‌ایم. اما ما به طور فزاینده ای در برابر ناامیدی و پوچی آسیب پذیر شده‌ایم. و در این تغییر هیچ پیشرفتی وجود ندارد. “

“شما باید تعیین کنید که در زندگی خود می خواهید به کجابرسید، زیرا نمی توانید به آنجا برسید، مگر اینکه در آن مسیر حرکت کنید. سرگردانی، تصادفی شما را به جلو سوق نخواهد داد. در عوض ، شما را ناامید و درمانده و درنهایت دچار اضطراب و نارضایتی میکند.”

“شاید شما آنچه را که ندارید ،بیش از حد ارزیابی می کنید و از آنچه انجام می دهید، کم ارزش تلقی میکنید.”

“خود را با کسی که دیروز بودید مقایسه کنید، نه با کس دیگری که امروز در کنار شماست.”

“بنابراین به خودتان و کسانی که با آنها صحبت می کنید گوش کنید. خرد شما نه از دانش قبلی تان، بلکه جستجوی مداوم دانش تغذیه میشود که بالاترین شکل خرد است.”

“یادگیری هر مفهوم جدید به معنای مرگ است. هر ذره ای از اطلاعات جدید مفهوم قبلی را به چالش می کشد، آن را وادار می کند قبل از اینکه دوباره شکل بگیرد، بر بی نظمی اش غلبه کند و دوباره به عنوان چیزی بهتر به دنیا بیاید. بعضی اوقات چنین مرگ و میرهایی عملاً ما را نابود می کند.”

“همیشه آن کسی را که قرار است به آن تبدیل شوید مقدم بر وضعیت فعلی تان قرار دهید.”

 “جاه طلبی های بهتر به جای جایگاه و قدرت، با توسعه شخصیت و توانایی ارتباط دارند. وضعیتی که می توانید از دست بدهید. شما هر کجا که بروید شخصیت خود را با خود می‌برید. این شخصیت شماست که به شما امکان می دهد در برابر سختی ها غلبه کنید.”

“نیچه گفت ارزش انسان با این حقیقت تعیین می شود که چه مقدار از واقعیت را می تواند تحمل کند.”

نقد و خلاصه کتاب 12 قانون برای زندگی:

نقد کتاب 12 قانون زندگی نوشته جردن پیترسون

12 قانون برای زندگی (12 Rules for Life: An Antidote to Chaos) کتابی است که توسط جردن ب. پیترسون نوشته شده است که یک روانشناس برجسته و استاد روانکاوی در دانشگاه تورنتو است. این دومین کتاب او پس از “طرحواره‌های معنا” است که در اوایل سال 1999 منتشر شد.

این کتاب در دسته خودیاری قرار می گیرد، زیرا در مورد چگونگی زندگی کردن توصیه می کند که تمرکز اصلی آن بر مفاهیم آشوب در کنار نظم و سنت است.

جردن بی پیترسون همچنین روشنفکری در یوتیوب، با میلیون ها مخاطب در سراسر جهان است. بررسی زیر خلاصه ای از یک رمان نیست. بلکه بیشتر به شما می گوید که چرا باید خواندن آن را با نقدی در اینجا و آنجا در نظر بگیرید. من شخصاً با وجود همه انتقاداتی که کتاب با آن روبرو بوده است. به ویژه با منابع کتاب مقدس که جردن پیترسون برای بیان استدلال خود از آن استفاده می کند، می گویم که این کتاب خوب اما خواندنش دشوار است.

نوشتن این کتاب در ابتدا به عنوان پاسخ به سؤالی در انجمن آنلاین Quora آغاز شد، “باارزش ترین چیزهایی که همه باید بدانند چیست؟” پاسخ وی به این سؤال  تا به حال توسط خوانندگان 11.7k “تأیید گرفته است“. وی پس از دریافت چنین واکنش های قاطعی، تصمیم به نوشتن این کتاب گرفت که سرانجام در سال 2018 منتشر کرد.

12 قانون برای زندگی

با این وجود جای تعجب نیست که پاسخ وی به سرعت توجه خوانندگان را به خود جلب کرد زیرا آنها مانند تیتری کوتاه و دقیق بودند. به عنوان مثال، “حقیقت را بگویید” یا “اگر چیزی ترسناک در جلوی راه شما قرار دارد، از آن خودداری نکنید و کارهای خطرناک غیر ضروری انجام ندهید.” او در کتاب خود، تمام این نکات را در 12 قانون نهایی خلاصه کرده است و توضیح می دهد که چرا فکر می کند این قوانین، باید با ارزش ترین نکات در زندگی باشند.

در زندگی روزمره، اکثر مردم شادی را هدف اصلی زندگی خود قرار می دهند، اما پیترسون استدلال می کند که شادی به خودی خود  یک جاه طلبی بسیار بی ارزش است. ما معتقدیم که پس از دستیابی به یک نقطه عطف خاص، خوشحال خواهیم شد، اما در واقعیت، آن شادی موقتی است. او معتقد است كه این امر ناشی از سیستم ارزشی معیوبی است كه ما در اختیار داریم. ما به چیزهایی ارزش میدهیم که در واقع هیچ ارزشی ندارند و در پایان منجر به افسردگی و اضطراب می شود.

نظم و آشوب

بنابراین پیترسون پیشنهاد می کند که راه خروج از این چرخه معیوب، داشتن مجموعه ای از قوانین است. این قوانین است که زمینه برای باورهای ما و برخورد با امور را فراهم می کند. این مفهوم – همانطور که در کتاب های استفان آر. کاوی مشاهده می کنیم– جدید نیست، اما آنچه فرق می کند این است که پیترسون با بررسی تاریخ بشر، فلسفه و کلام در تلاش برای ایجاد 12 قانون برای زندگی عمیق تر می شود.

او میگوید كه “نظم و آشوب” دو مؤلفه اصلی دنیای تجربی هستند. و هر آنچه او در كتاب پیشنهاد می كند از لنز همین ذره بین است. اینها نیروهای جاودانه متناقضی هستند. که همیشه با یکدیگر اختلاف نظر دارند و به اندازه خود دنیا سن دارند. او جملاتی را به گونه ای تركیب می كند كه در نگاه اول مانند خرد عمیق به نظر می رسند، اما از منظر دوم، حقایقی هستند كه به طرز ناشیانه ای بیان می شوند.

تعادل بین نیروها

به عنوان مثال، “در بهشت، همه حقیقت را می گویند. این همان چیزی است که آن را بهشت ​​می کند.” این نوع جملات مستقیماً قانون 10هم او را نقض می كنند: اینكه “در گفتار خود دقیق باشید.

او همچنین تلاش می کند تا این دو نیروی متناقض را متعادل کند. اما در پایان به این نتیجه می رسد که عملکرد انسان به ترتیب با وجود یک ساختار، بهترین عملکرد را دارد. از آنجا که انسان ها را در گروه حیوانات بسته بندی می کنند، آنها را نمی توان در اختیار دستگاه های خود قرار داد. این کاملاً قابل درک است. زیرا در زندگی روزمره چیزهایی مانند برنامه ریزی یا تنظیم جدول زمانی به خلاقیت و فعالیت بیشتر کمک می کند.

بهترین چیزی که در مورد این کتاب دوست دارید این است که با تغییرات کوچکی مانند “بهبود وضعیت بدن” یا “تمیز کردن اتاق خود” آغاز می شود. که پیترسون معتقد است اثر موفقی ایجاد می کند. و درنهایت تأثیر مثبتی بر سایر زمینه ها در زندگی شما خواهد گذاشت. اما در پایان، این قوانین او هستند و شما ممکن است با آنها موافق باشید یا نباشید.

برای یک بار جالب است که به پشت صحنه مشکلات اصلی خود برویم. و به دنبال اسطوره و کلام برای ریشه های آنها بگردیم.

 

خلاصه کتاب 12 قانون زندگی

 

چرا مطالب این کتاب اهمیت دارند؟

در این کتاب #1 پرفروش ترین کتابها جردن پترسون، روانشناس بالینی، هنر یافتن موفقیت در زندگی بررسی میکند. حرفهای او را همراه با طنز، بینش، دانش علمی و حقایق باستانی است. و در نتیجه 12 قانون برای ایجاد تعادل بین نظم شخصی و آشوب موجود در ذات زندگی بیان کرده است.

اقدامات کلیدی کتاب 12 قانون زندگی

 

1. با شانه هایی رو به عقب و صاف بایستید

تصحیح حالت ایستادن، باعث افزایش اعتماد به نفس و عزت نفس می شود، که دیگران نیز متوجه آن می شوند.

 

2. با خودتان مانند شخصی رفتار کنید که مسئولید به او کمک کنید

شما برای افرادی که  آنها را دوست دارید، هرکاری انجام می دهید، و این باید شامل خودتان هم بشود.

 

3. با کسانی که بهترین ها را برای شما می خواهند، دوست شوید

دوستانی که واقعاً از شما حمایت می کنند بهترین چیزها را برای شما می خواهند و حقیقت را به شما می گویند، در حالی که دوستان سمی فقط به شما آسیب می رسانند.

 

4. خود را با کسی که دیروز بودید مقایسه کنید، نه با امروزِ شخص دیگری

مقایسه خود با دیگران به احساس شما آسیب می رساند در حالی که باید تلاش کنید از گذشته خود بهتر شوید.

 

5. اجازه ندهید فرزندانتان کاری انجام دهند که دیگران از آنها بیزار شوند

اگر به فرزندان خود اجازه می دهید رفتارهایی را که دوست ندارید، انجام دهند، با تبدیل کردن آنها به انسانهای بالغ دوست نداشتنی، آنها را برای شکست از الان آماده می کنید.

 

6. قبل از اینکه از دنیا انتقاد کنید، در خانه خودتان نظم کامل ایجاد کنید

با برطرف کردن عیب های خود و بهبود روزانه خود، برای بهتر کردن جهان تلاش کنید.

 

7. آنچه را که معنی دار تر است انجام دهید نه آنچه مصلحت آمیز تر است

مغزهایمان سیم کشی ای است که به دنبال معنی است و مهم نیست رسیدن به این مسیر چقدر سخت است.

 

8. حقیقت را بگویید، یا حداقل دروغ نگویید

فساد در ادراک خودتان با دروغ، مستقیماً به جهانی از هرج و مرج منتهی می شود که نمی توانید به خود یا قضاوت های خود اعتماد کنید.

 

9. وقتی به کسی گوش می دهید فرض کنید آن شخص چیزی را می داند که شما نمی دانید

زندگی را زندگی کردن، نیازمند جستجوی دائم دانش از دیگران میباشد که می تواند به شما در دستیابی به یک زندگی بامعنا کمک کند.

 

10. در گفتار خود دقیق باشید

هرچه درباره اینکه میخواهید چه کسی باشید یا چه چیزی میخواهید دقیق تر باشید، احتمال موفقیت شما بیشتر است زیرا می توانید با وضوح مطلق آن را تجسم کنید.

 

11. وقتی کودکان درحال اسکیت بازی هستند، آزارشان ندهید

فرزندان خود را تشویق کنید تا در خطرات معقول، به عنوان روشی برای تمرین مقابله با آشوب زندگی، ریسک کنند، به جای اینکه از آنها بیش از حد محافظت کنید یا  آنها را از هرج و مرج پنهان کنید.

 

12. هنگامی که در خیابان با گربه ای روبرو شدید، آن را حیوان خانگی خود کنید

با در نظر گرفتن که هرج و مرج در زندگی شما غیرقابل اجتناب است، مانند زمانی که دچار تراژدی های شخصی می‌شوید، توجه خود را به آنچه که در مقابل شماست، متمرکز کنید تا از این بحران عبور کنید. زمانی که این قدرت را  دوباره به دست آوردید مجدد به آینده دور نگاه کنید.

 

ما تو این مقاله نقد و خلاصه ای از کتاب 12 قانون برای زندگی نوشته جردن پیترسون رو آوردیم. همینطور تو پادکست خوره کتاب تیکه هایی از این کتاب دلنشین رو براتون خوندیم که خیلی دوست داریم شما رو تو شیرینیه این احساس زیبا شریک کنیم، پس اگه علاقه دارید حتما به این قسمت گوش بدید.

 

اگه از کتاب 12 قانون زندگی خوشتون میاد میتونین خیلی راحت از همین لینک تهیه اش کنین! امیدوارم که از خوندنش لذت ببرین!

جردن پیترسون1

درباره جردن پیترسون:

جردن برنت پیترسون یک روانشناس بالینی کانادایی و استاد روانشناسی در دانشگاه تورنتو است. وی در اواخر سال 2010 به دلیل دیدگاه های خود درمورد موضوعات فرهنگی و سیاسی توجه گسترده ای را به خود جلب کرد.

کتاب های مشابه 12 قانون برای زندگی:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *