کاور کتاب ای کاش وقتی 20 ساله بودم میدانستم

معرفی و نقد کتاب: ای کاش وقتی 20 ساله بودم میدانستم

زیرعنوان کتاب: یک دوره فشرده و کوتاه‌مدت برای تحکیم جایگاه خود در جهان

نویسنده: تینا سیلیگ

امتیاز در گودریدز:
3.9/5
امتیاز در آمازون:
4.4/5
با 6863 رای
با 311 رای
تعداد صفحه: 184
زبان اصلی: انگلیسی

تغییرهای بزرگ زندگی مثل ترک مدرسه یا شروع یه شغل جدید میتونه ترسناک باشه و دلهره ایجاد کنه. مواجه شدن با انتخابهای بزرگ، وقتی میدونیم که قرار نیست کسی به ما بگه که تصمیم درستی گرفتیم یا نه، ترسناکه. هیچ راه مشخصی برای موفقیت تعیین نشده. حتی تشخیص اینکه چجوری و از کجا باید شروع کنیم، خودش میتونه یک چالش باشه. 

تینا سیلیگ به عنوان استاد دانشگاه استنفورد، وقتی دانشجوها با شرایط سخت انتقال از محیط آکادمیک به محیط حرفه‌ای روبه رو میشن، اونها رو راهنمایی میکنه. سیلیگ یک کارآفرین، متخصص مغز و اعصاب و معلمه و در کتاب ای کاش وقتی ۲۰ ساله بودم میدونستم چیزهایی که به دانشجوهاش پیشنهاد میکنه رو با ما به اشتراک میذاره.

صفحات این کتاب پر از مثالهای جالبی از کلاسها و افراد مختلفه. سیلیگ به ما روشهای جدیدی برای استفاده از تمام پتانسیل مون معرفی میکنه. 

این کتاب برای هرکسی که بخواد در دنیا تاثیر گذار باشه، لازمه.

نقل قول‌های کتاب ای کاش وقتی 20 ساله بودم میدانستم:

«تفاوت زیادی بین تلاش برای انجام دادن کاری و واقعا انجام دادن اون کار وجود داره. ما اکثرا میگیم که داریم سعی میکنیم که یک سری کارها رو انجام بدیم، مثل کاهش وزن، ورزش بیشتر و کار پیدا کردن. اما حقیقت اینه که ما یک کار رو یا انجام میدیم، یا نمیدیم.»

«هیچوقت فرصتی برای شگفت آور بودن رو از دست ندید.»

«نگرش شاید بزرگترین عامل تعیین کننده برای چیزهایی که میتونیم به دست بیاریم باشه.»

«مهمه که بدونید که دارید برای چیزی انرژی مصرف میکنید که ارزشش رو داشته باشه. این یکی از بزرگترین چالشهای زندگیه. ما اکثرا مدت زیادی در موقعیت هایی که به بن بست ختم میشن میمونیم… به امید بهبود اوضاع.»

«رمز موفقیت این نیست که از آسیب دیدن دوری کنیم، اینه که بتونیم سریع بهبود پیدا کنیم.»

«هرچقدر که مشکل بزرگتر باشه، فرصت بزرگتری هم به وجود میاد. هیچ کس برای حل یک مشکلی که خیلی راحت حل میشه به شما پول نمیده.»

«هرچند همیشه کنار گذاشتن یک پروژه کار سختیه، اما انجام دادن این کار در مراحل اولیه که هنوز زمان و انرژی زیادی براش نذاشتید، راحت تره.»

«اگه شما در یک زمینه استعداد دارید که بازار کار خوبی داره، اون زمینه برای پیدا کردن کار عالیه.»

«ما افرادی رو استخدام میکنیم که نه فقط به خاطر موفقیت هاشون، بلکه به خاطر شکست هاشون هم تجربه ی زیادی دارن. شکست‌ها فرصت یادگیری ایجاد میکنن و احتمال اینکه یک اشتباه رو تکرار نکنید رو بالا میبرن.»

«رمز موفقیت اینه که از هر تجربه چیزی یاد بگیرید و با دانش جدید به سراغ تجربه‌های جدید برید.»

«بعضی وقت‌ها ترک کردن یک کار، شجاعانه‌ترین گزینه‌ست، چون برای اینکار باید با شکست هاتون روبه‌رو بشید و اونها رو اعلام کنید.»

«هرچقدر بیشتر تلاش کنید، خوش شانس‌تر میشید.»

نقد و خلاصه کتاب ای کاش وقتی 20 ساله بودم میدانستم:

 

نقد کتاب ای کاش وقتی 20 ساله بودم میدانستم

 

در کتاب ای کاش وقتی ۲۰ ساله بودم میدونستم تینا سیلیگ، استاد دانشگاه استنفورد، بینشی از فرهنگ نوآوری دانشگاههای معتبر آمریکا رو با ما به اشتراک میذاره. بینش توضیح داده شده در این کتاب از یه طرف من رو یاد کتاب هنر ظریف بیخیالی نوشته مارک منسون میندازه و حتما پیشنهاد میکنم نقد و خلاصه ش رو اینجا بخونید و از طرف دیگه شبیه کتاب تفکر سریع و آهسته نوشته دنیل کانمن هستش. خوشبختانه هر دو کتاب رو خلاصه و نقدشو براتونآماده کردیم و میتونید بخونید اگه علاقه دارید. همینطور در قسمت دوازدهم از سری اول پادکست یه فنجون کتاب تیکه هایی از کتاب هنر ظریف بیخیالی رو براتون خوندیم که بزودی منتشر میشه. امیدوارم از گوش دادن بهش لذت ببرید.

برگردیم به کتاب ای کاش وقتی 20 ساله بودم میدانستم از تینا سیلیگ. اینها سه برداشت اصلی از این کتاب هستن

مشاهده

همیشه اطراف ما یک سری مشکل وجود داره اما مسئله اینه که ما نمیدونیم چجوری این مشکلات رو شناسایی کنیم. این به خاطر اینه که ما مصمم هستیم که مشکل رو به یک شکل خاص حل کنیم و به دنبال گزینه های دیگه نمیگردیم.

برای مثال، کتاب در مورد روش عمل بای پس برای وقتی که عروق گرفته میشه صحبت کرده. قبلا این کار به روش دیگه ای انجام میشد و وقتی دانشجوهای مهندسی روش آنژیوپلاستی رو پیشنهاد کردن، مورد تمسخر قرار گرفتن، چون پزشکها ادعا کردن که با تجربه ی زیادی که دارن، مسلما بهترین چیز رو میدونن، اما با گذشت زمان، آنژیولاستی تبدیل به بهترین گزینه ی درمانی شد.

این به ما یاد میده که مشکلات اطراف مون رو مشاهده کنیم و دنبال راه حل باشیم!

دیدگاه (پرسپکتیو)

وقتی که یک مشکل رو شناسایی کردیم، دیدگاه به ما اجازه میده که مشکل رو از چند زاویه ی مختلف نگاه کنیم. بعضی وقت‌ها ما بدون این که از دیدگاه طرف مقابل به موضوع نگاه کنیم، کلا مذاکره رو ترک میکنیم و درخواست‌های اون شخص رو رد میکنیم.

تینا سیلیگ یکی از تجربه های خودش از خرید ماشین رو مثال زده. اون قصد داشت که به بهترین قیمت ماشین بخره و فکر میکرد که فروشنده‌ها حتما سعی میکنن که ماشین هاشون رو با بالاترین قیمت و با سود زیاد بفروشن اما وقتی با یک فروشنده صحبت کرد، فهمید که اشتباه میکرده. فروشنده به اون گفت که مهمترین چیز برای اونها نظر خوب مشتری هاست. با در نظر داشتن این موضوع، تینا از فروشنده درخواست کرد که با قیمت خوبی ماشین رو به اون بفروشه تا یک نقد خیلی خوب براش بنویسه. 

خلاقیت

خلاقیت برای نوآوری خیلی مهمه و بخش بزرگی از این کتاب در مورد خلاقیته.

فرض کنید که استاد شما به گروه تون که از پنج نفر تشکیل شده پنج دلار داده و از شما میخواد که در عرض دو ساعت اون پول رو دو برابر کنید. شما باید تجربه ی خودتون رو با کلاس به اشتراک بذارید. ایده های خلاقانه ی زیادی برای اینکار وجود داره. برای اینکه بدونید هر گروه با پنج دلار چیکار کردن، کتاب رو بخونید!

نقل قول موردعلاقه ی من از این کتاب اینه: عدم اطمینان باعث ایجاد نوآوردی میشه و ما رو به سمت جلو حرکت میده. ما باید عدم اطمینان رو قبول کنیم و آماده ی کشف جواب سؤل «چی میشه» باشیم. 

این کتاب داستانهای هیجان انگیز قابل درکی رو مثال زده، برای همین خوندنش خیلی لذت بخشه. من به شما پیشنهاد میکنم که حتما بخونیدش.

اگه به دنبال دیدگاه جدیدی هستید، این کتاب مناسب شماست! من این کتاب رو مخصوصا به دانش آموزها و دانشجوها پیشنهاد میکنم. با خوندن این کتاب میفهمید که شکست خوردن پایان همه چیز نیست.

مروری کردیم بر کتاب تینا سیلیگ ای کاش وقتی 20 ساله بودم میدانستم. اگه از این کتاب خوشتون اومده حتما خلاصه و نقد کتاب هنر خوب زندگی کردن نوشته رولف دوبلی رو هم ببینید و لذت ببرید.

خلاصه کتاب ای کاش وقتی 20 ساله بودم میدانستم نوشته تینا سیلیگ

 

تینا سیلیگ، لیستی از چیزهایی که آرزو میکرد که وقتی داشت به دانشگاه میرفت میدونست رو نوشت. این کتاب پر از توصیه های خوب برای زندگی و داشتن خلاقیت بیشتره. اینجا یک سری از نکات از این کتاب رو آرودیم:

  • ما باید به صورت روزانه مشکلات رو حل کنیم. هر چقدر بیشتر حل مشکلات رو تمرین کنیم، نتیجه ی بهتری میگیریم.
  • اکثرا رسیدن به هدف‌های بزرگ، راحت‌تر از هدف‌های متوسطه، به خاطر اینکه راه های بیشتری برای رسیدن به اونها وجود داره.
  • کارهایی که خودتون میتونید انجام بدید رو از کس دیگه‌ای درخواست نکنید.
  • فرصت‌ها به شما ارائه نمیشن، خودتون باید به دنبال فرصت‌ها برید.
  • همیشه به دنبال یادگیری باشید.
  • مشکلات همیشه و همه جا وجود دارن و پیدا کردن اونها راحته.
  • میزان موفقیت شما با تعداد شکست‌هایی که تجربه میکنید رابطه‌ی مستقیم داره.
  • پنج نوع ریسک وجود داره: جسمی، اجتماعی، عاطفی، مالی و فکری.
  • اشتیاق برای موفقیت در یک کار کافی نیست. شما باید استعداد داشته باشید و بدونید که دنیا چجوری برای استعداد شما ارزش قائل میشه.
  • دیدگاه بهتر باعث میشه که خوش شانس باشید. شما باید روشن فکر، دوستانه و خوشبین باشید.
  • همیشه طوری رفتار کنید که انگار در یک کشور خارجی هستید. به اطرافتون توجه کنید. هر جا که میرید با مردم ملاقات کنید و به همه چیز علاقه مند بشید.
  • وقتی که با یک انتخاب سخت مواجه میشید از خودتون بپرسید: «بعدا میخوام چجوری این داستان رو تعریف کنم؟»
  • موقع مذاکره، هر دو طرف یک سری هدف دارن. نباید همیشه به دنبال رقابت باشید. شرایطی رو پیدا کنید که هر دو طرف از اون سود کنن.
  • زندگی یک تمرین نیست. فرصتی برای زندگی دوباره وجود نداره. همیشه فراتر از اون چیزی که ازتون انتظار میره برید!
  • انجام دادن یک کار یعنی تعهد صد درصد داشتن.
  • حالت عاطفی شما، دیدگاه‌تون نسبت به اطراف رو تعیین میکنه، مراقبش باشید. 
  • خودتون رو با شرایطی که الان توش هستید تعریف نکنید.

مهمترین نکات

  1. خلاقیت قابل یادگیریه.
  2. شانس ساختنیه.
  3. فقط یک بار زندگی میکنید، پس همیشه عالی زندگی کنید.

 

این مقاله درباره خلاصه و نقد کتاب ای کاش وقتی 20 ساله بودم میدانستم از تینا سیلیگ بود. روانشناسی به بیان ساده موضوعیه که برای خیلیا جذابه. به همین خاطرم هست که لیستی از بهترین کتابهای روانشناسی رو براتون آماده کردیم. امیدوارم از خوندنش لذت ببرید.

تینا سیلیگ

درباره تینا سیلیگ:

تینا سیلیگ استاد دانشگاه استنفورد و کارآفرین، متخصص مغز و اعصاب و معلمه و راهکارهای جدیدی برای افزایش بهره وری در محیط های آکادمیک و حرفه ای پرفشار ارائه میکنه. اون به خاطر کتاب ای کاش وقتی ۲۰ ساله بودم میدانستم مشهور شده.

کتاب های مشابه ای کاش وقتی 20 ساله بودم میدانستم:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *