زیگموند فروید

نام نویسنده: زیگموند فروید

نام انگلیسی: Sigmund Freud

محل تولد: اتریش

تاریخ تولد: 1856/04/06

تاریخ فوت: 1939/09/23

شغل: روانپزشک

نقل قول مورد علاقه ما: "عشق و کار، سنگ بنای انسانیت ما هستن."

نقل قول‌های زیگموند فروید:

«یک روز، سالهای سختی که گذروندید به نظرتون قشنگ میاد.»

«وقتی یک نفر از دوست داشته شدن مطمئن باشه، جسور میشه.»

«هرجا که نهاد باشه، خود (ایگو) هم اونجاست.»

«انسان بعد از چند خطا، حقیقت رو کشف میکنه.»

«ما هیچ وقت به اندازهی وقتی که عاشق میشیم بی دفاع نیستیم، هیچ وقت به اندازهی وقتی که عشقمون رو از دست میدیم ناراحت نیستیم.»

«آمریکا یک اشتباه بزرگه.»

«روراست بودن آدم با خودش تمرین خوبیه.»

«هدف از کل زندگی، مرگه.»

زندگی‌نامه زیگموند فروید:

دوستان تو “یه نویسنده 4” درباره زندگینامه و افکار زیگموند فروید صحبت کردیم، پیشنهاد میکنم حتما این قسمت از پادکست خوره کتاب رو گوش بدین و امیدوارم ازش لذت ببرین!

 

درباره زیگموند فروید

 

زیگموند فروید یک متخصص مغز و اعصاب اتریشی بود که روانکاوی رو بنیان گذاری کرد. روانکاوی یک روش درمانی از طریق گفتگو بین بیمار و روانکاوه. مادر و پدر فروید یهودی بودن و فروید در شهر موراویان اتریش به دنیا اومد.

 

تئوری زیگموند فروید چیه؟

 

زیگموند فروید روی اهمیت ناخودآگاه تأکید داشت و اصل نظریه فروید راجع به اینه که ناخودآگاه انسان بیشتر از اون چیزی که فکر میکنیم روی رفتار و کارهای ما تأثیر داره. هدف از روانکاوی تبدیل ناخودآگاه به آگاهیه.

فروید هوشیاری انسان رو به سه بخش نیمه آگاهی، ناخودآگاه و خودآگاه تقسیم کرد.

 

لغزش کلامی فرویدی چیه؟

 

لغزش کلامی یعنی وقتی که یک نفر با حرفهاش احساساتش رو لو میده. یکی از مثال های بارز لغزش کلامی فرویدی وقتیه که کسی به اشتباه نامزدش رو به اسم پارتنر قبلیش صدا میزنه.

 

زندگینامه زیگموند فروید

 

زیگموند فروید میتونه تأثیرگذارترین روشنفکر دوره‌ی خودش شناخته بشه. با اینکه از فروید خیلی انتقاد شد و بعضی‌ها برای انکار صلاحیت فروید تلاش کردن، کارها و تئوری‌های فروید بعد از مرگش هم قدرتمند باقی موند. پدر فروید، جیکوب، یک بازرگان پشم یهودی بود که قبل از اینکه با مادر فروید ازدواج کنه همسر دیگه‌ای داشت. اون وقتی فروید به دنیا اومد چهل سالش بود و آدم خشک و نامهربونی بود اما مادرش عاطفی بود. با اینکه فروید دو تا برادر ناتنی بزرگتر داشت، به برادر زاده‌ش، جان، از همه نزدیک تر بود. زیگموند فروید یک سال از جان بزرگتر بود و باهم خیلی صمیمی بودن.

سال ۱۸۵۹ خانواده‌ی فروید به خاطر وضعیت اقتصادی، مجبور شدن به لایپزیگ مهاجرت کنن و یک سال بعد به وین رفتن. سال ۱۸۷۳ از اسپرل جیمناسیوم فارغ‌التحصیل شد و بعد از اینکه یک مقاله راجع به طبیعت از گوته خوند، به پزشکی علاقه‌مند شد و به عنوان حرفه اون رو دنبال کرد. فروید در دانشگاه وین با یکی از فیزیولوژیست‌های معروف دوره‌ی خودش، ارنست وان بروک، همکاری کرد.

 

زیگموند فروید در جوانی
زیگموند فروید در جوانی

 

سال ۱۸۸۲ به بیمارستان عمومی وین رفت و زیر دست یک روانپزشک به اسم تئودور مینرت کار کرد و آموزش دید. سه سال بعد، فروید به خاطر تحقیقات مهمی که انجام داده بود، مدرس علوم اعصاب شد. در همین سالها فروید به فواید دارویی کوکائین علاقه‌مند شده بود و چند سال راجع به این موضوع تحقیق کرد. نتایج این تحقیقات در جراحی چشم مثبت بودن اما به طور کلی نتیجه‌ی افتضاحی داشت. این تحقیقات باعث شدن که یکی از دوستهای نزدیک فروید به خاطر اعتیاد جونش رو از دست بده و اعتبار پزشکی فروید برای مدتی خراب شد. فروید در تمام زندگیش به دنبال راه‌هایی میگشت که سختی و رنج‌های انسان‌ها رو کم کنه.

فروید سال ۱۸۸۵ از وین به پاریس رفت تا تحصیل در زمینه‌ی نوروپاتولوژی رو ادامه بده. اون در بیمارستان سالپتریه زیر نظر جین مارتین شارکو کار کرد. ۱۹ هفته‌ای که فروید در پاریس کار کرد باعث شد تا به این نتیجه برسه که اختلالات روانی بیشتر به ذهن مربوط میشن تا به مغز. شارکو روی درمان کردن با هیپنوتیزم اصرار داشت.

فروید در فوریه‌ی سال ۱۸۸۶، در حالی که از روش هیپنوتیزم ناامید شده بود به وین برگشت و ۶ ماه بعد با مارتا برنیز، دختر یک خانواده‌ی یهودی ازدواج کرد. مارتا و فروید صاحب ۶ فرزند شدن و یکی از اونها، آنا فروید، به یک روانکاو برجسته تبدیل شد. فروید مدت کوتاهی بعد از ازدواجش با ویلهلم فلیس، پزشک برلینی، دوست شد. اونها ۱۵ سال باهم صمیمی بودن و راجع به ایده‌های جسورانه‌ی خودشون باهم صحبت میکردن. اعتقاد فروید به دوجنسگرا بودن انسان احتمالاً تحت تأثیر این دوستی به وجود اومده.

 

گیف هیپنوتیزم
گیف هیپنوتیزم

 

فروید از جوزف بروئر هم تأثیر گرفت. قبل از این که فروید و بروئر باهم همکاری کنن، بروئر بیماری به اسم آنا که از علائم هیستیریک رنج میبرد رو معالجه کرده بود. برعکس شارکو که علاقه داشت برای درمان از هیپنوتیزم استفاده کنه، بروئر به فروید اجازه داد تا فقط در حالت عادی با بیماران صحبت کنه. وقتی بیمارها با همین گفتگوها آروم شدن، بروئر تعجب کرد. اون به این نتیجه رسید که با این روش درمانی، احساسات سرکوب شده‌ی بیمارها تخلیه میشن.

اگر به تئوری ها و شخصیت زیگموند فروید علاقه مند هستید، احتمالا مطالعه بیوگرافی و آثار کارل یونگ هم برای شما لذتبخشه.

 

از آثار زیگموند فروید هم خیلیا به فارسی چاپ و ترجمه شده و خوشحالم که میتونم چنتاشو نام ببرم و لینک خریدشم براتون بذارم:

 

  1. کتاب تمدن و ملالت های آن
  2. کتاب روانشناسی خواب
  3. کتاب توتم و تابو
  4. کتاب فراسوی اصل لذت
  5. کتاب آسیب شناسی روانی زندگی روزمره
  6. کتاب تفسیر خواب
  7. کتاب پنج نوشتار
  8. کتاب کودکی را می زنند
  9. کتاب مطالعاتی در باب هیستری
  10. کتاب موسی و یکتاپرستی
  11. کتاب روانکاوی لئوناردو داوینچی
  12. کتاب مفهوم ساده روانکاوی
  13. کتاب اندیشه های فروید
  14. کاربرد تداعی آزاد در روانکاوی کلاسیک

 

دوست دارین بیشتر در مورد زیگموند فروید و شخصیت و افکارش بدونین؟ پس پیشنهاد میکنم به “یه نویسنده 4” از پادکست خوره کتاب گوش بدین! امیدوارم از شنیدن زندگینامه و سیر تحولات شخصیتی زیگموند فروید لذت ببرین!

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *