کاور کتاب زندگی خود را دوباره بیافرینید

معرفی و نقد کتاب: زندگی خود را دوباره بیافرینید

زیرعنوان کتاب: برنامه‌ای کاربردی برای پایان بخشیدن به رفتارهای منفی و بازیابی احساسی خارق‌العاده

نویسنده: جفری یانگ

امتیاز در گودریدز:
4.2/5
امتیاز در آمازون:
4.5/5
با 2657 رای
با 764 رای
تعداد صفحه: 365
زبان اصلی: انگلیسی

دو نفر از روانشناسان برجسته آمریکایی، دکتر جفری ای. یانگ و دکتر جانت اس.کلوسکو به خوانندگان نشان میدن که چطور خودشونو از الگوهای زندگی منفی رها کنن. این کتاب تأمل برانگیز که با دلسوزی و همچنین بینش بالینی نوشته شده، خوانندگان رو از طریق فرایند شناسایی «تله‌های زندگی» راهنمایی می‌کنه. به عنوان مثال، «آیا نیازهای دیگران رو به نیازهای خودت ترجیح میدی؟ آیا با افرادی که خودمحور هستن، نسبت به تو سرد هستن، درکت نمی کنن یا ازت سواستفاده می کنن رابطه برقرار می کنی؟ آیا در مقایسه با اطرافیانت احساس عجز می کنی؟» این کتاب که به دنبالش یک بحث جذاب میاد از مطالعات موردی استفاده می‌کنه و می‌تونه به افراد کمک کنه تا زندگی خودشون رو با متوقف کردن چرخه‌ی خود‌ویرانگری تغییر بدن.

نقل قول‌های کتاب زندگی خود را دوباره بیافرینید:

«داشتن یک راز منزوی کننده است.» سعی کن تا آنجا که می‌تونی، ایرادات یا تفاوتهای درک شده خودت رو پنهان نکنی.»

«و معمولاً جرات نداری عصبانیت خودت رو آشکارا ابراز کنی. این می‌تونه افرادی رو ازت دور کنه که خیلی بهشون نیاز داری. جنبه‌ی تاریک این تله‌ی زندگی اینه که تو احساس می‌کنی در نقش وابسته‌ی خودت گیر افتادی.»

«تو باید یاد بگیری که عصبانیت خودت رو به طور مناسب و سازنده ابراز کنی. به جای اینکه اجازه بدی عصبانیت تو رو کنترل کنه، باید یاد بگیری که از خشمت برای بهبود روابط در زندگی خودت استفاده کنی.»

هنگامی که تونستی بپذیری که نقصت یک واقعیت نیست، فرایند بهبودی می‌تونه شروع بشه.»

«افراد وابسته اغلب برای حفظ وابستگی، به خودشون اجازه‌ی سواستفاده قرار گرفتن، مطیع بودن یا محرومیت رو می‌دن. اونها تقریبا هر کاری می‌کنن تا فرد رو در کنار خودشون داشته باشن.»

«ابتدا باید از خودت حمایت کنی و احساساتی رو که دفن کردی بیرون بریزی.»

«هنگامی که تسلیم می‌شیم، برای تأیید تله‌ی زندگی خودمون، دید خودمون در مورد موقعیتها رو تحریف می‌کنیم.  هر زمان که تله‌ی زندگی ما فعال شد، با احساسات شدیدی واکنش نشون می‌دیم. ما شرکایی رو انتخاب می‌کنیم و وارد موقعیت‌هایی می‌شیم که تله‌ی زندگی ما رو تقویت می‌کنن. ما تله‌ی زندگی خودمون رو ادامه می‌دیم.»

«اغلب مشکلات جنسی وجود دارن. علاوه بر این، با گذشت سال ها، ممکنه رشد کنی و حس هویت قوی‌تری پیدا کنی. اگه قاطع تر بشی و دیگه تمایلی به موندن در یک رابطه مقهور ندشته باشی، رابطه‌ات یا باید برای سازگاری با بلوغ بیشترت تغییر کنه یا باید تموم بشه.»

«سرسپردگی وضعیت کودکی ما رو به زندگی بزرگسالی بسط می‌ده. به همین دلیل اغلب باعث میشه که از تغییر ناامید بشیم. تنها چیزی که می‌دونیم تله‌ی زندگی هست که هرگز ازش فرار نمی‌کنیم. این یک حلقه‌ی خود ماندگار هست.»

«تله‌ی زندگی وابستگی می‌تونه یا در والدینی باشه که بیش از حد محافظت می کنند یا در والدینی باشه که حمایت کافی نمی‌کنن.»

«با این حال، هنگامی که یک شکست بزرگ رخ می‌ده، ضد حمله فرو می‌پاشه. وقتی این اتفاق می‌افته، اونها اغلب در بحران احساسی قرار میگیرن و بسیار افسرده میشن.»

«بیشتر ما از ترکیبی از سرسپردگی، فرار و ضد حمله استفاده می‌کنیم. باید یاد بگیریم که این سبک های مقابله رو تغییر بدیم تا بتونیم بر تله‌های زندگی خود غلبه کنیم و دوباره سالم بشیم.»

«تغییر نمیتونه اتفاقی باشه. اون به تمرین مداوم نیاز داره.»

« بنظرت چیزی که می‌تونی بدست بیاری همون چیزیه که دیگران برای دادن بهت منت میذارن. تو به دنبال چیزی که می‌خواهی نمیری.»

نقد و خلاصه کتاب زندگی خود را دوباره بیافرینید:

 

نقد کتاب زندگی خود را دوباره بیافرینید

 

کتاب زندگی خود را دوباره بیافرینید کتابیه که درمانگران توصیه می کنن و بعضیها پیشنهاد میکنن که ازون کتاباس که هرکسی باید بخونه.

این کتاب بر تغییر 11 «تله‌ی زندگی» متداول که افراد در اونها گرفتار هستن – الگوهای رفتاری خودویرانگر مادام العمر ناشی از انواع مشکلات عاطفی – متمرکز هست. جفری یانگ کتاب زندگی خود را دوباره بیافرینید به مسائل مربوط به

  • ترک
  • وابستگی 
  • اعتماد 
  • طرد اجتماعی
  • محرومیت عاطفی 
  • شکست 
  • آسیب پذیری 

می پردازه.

یانگ و همکارش در مطالعات موردی، توضیحات، آزمایشهای تشخیصی، علائم خطر، اثرات تله‌های زندگی و روش های کار با اونها برای تبدیل شدن به یک فرد با عملکرد سالم تر اشتراک دارن. اونها چندین روش مختلف از جمله تجربی (برقراری ارتباط با کودک درون) تا شناختی (نوشتن یک «پرونده» علیه تله‌ی زندگی) و رفتاری (شناسایی رفتارهای خاص برای تغییر) رو به کار می گیرن. کتاب زندگی خود را دوباره بیافرینید یک رویکرد جامع نسبت به تغییر رفتار هست.

تعدادی از نظرات خوانندگان کتاب زندگی خود را دوباره بیافرینید رو بخونید و خودتون ببینید که نویسنده چطور موفق شده با اونا ارتباط برقرار کنه:

“یکی از جالب ترین چیزهای این کتاب اینه که اونها چقدر مشکلات من رو خوب شرح دادن. وقتی داشتم فصل «طرد اجتماعی» رو می خوندم، احساس کردم که اونها مستقیما درباره من صحبت می کردن. بنظر رسید داخل سرم هستن. این اتفاق، هر زمان که یکی از تله‌های زندگی به زندگی من مربوط میشد، چندین بار در طول کتاب رخ داد. تا این لحظه من واقعا سرنخی نداشتم که چرا اینقدر اضطراب اجتماعی (و اعتماد به نفس پایین) رو تجربه می‌کردم. بعد از خواندن این کتاب، بهتر درک کردم که چرا این مشکل ایجاد شد، چطور در طول زندگی من ادامه داشته و چگونه میشه اونو تغییر داد.”

“کاری که این کتاب واقعا انجام داد این بود که به من فهموند تغییر کردن چقدر سخته. واقعا مشکلات شخصیتی که از کودکی وجود داشته به سختی قابل تغییره و نیاز به کار داره. در حالی که این کتاب مراحلی رو که می‌تونی طی کنی رو ذکر می کنه و واقعا یک روش صحیح برای تغییر رو بهت میده، همچنین بهت نشون می‌ده که باید در این کار شرکت کنی. اغلب اوقات این کار سخته، چون شامل رویارویی با خودت و مجبور کردن خود برای تغییر و مشارکت در فعالیت هایی هست که باعث ایجاد تله‌ی زندگی تو میشن.”

“من این کتاب رو در عرض یک هفته خوندم (حتی قسمتهایی که مربوط به من نبودند اما به من اطلاعاتی در مورد افراد دیگه دادن)، اما می دونم که برای مدتی دوباره به اون مراجعه می‌کنم. چاره ای ندارم جز اینکه خودم رو تغییر بدم چون اضطراب و عزت نفس و سایر مسائل باعث بدبختی من میشن. این مورد شامل کار زیاد و مجبور کردن خودم برای تغییر افکارم (بخش بزرگی از اون!) میشه. اما من آماده تغییر هستم و بلطف این کتاب فکر می کنم می‌دونم چطور.”

“این یه کتاب عالیه که اگه با هر نوع رفتار منفی یا مشکل شخصیتی روبرو هستی که نمی‌تونی درک کنی یا تغییر بدی کاملاً  این کتابو توصیه می کنم. این کتاب به طور جادویی زندگی تو رو تغییر نخواهد داد اما اگه در تغییر جدی باشی می‌تونه به تو در این سفر کمک کنه.”

اگه دنبال کتاب های بیشتری تو زمینه توسعه فردی و خودیاری هستین پیشنهاد میکنم کتابهای معرفی در لیست بهترین ها توسعه فردی رو ببینین.

 

خلاصه کتاب کار عمیق نوشته کال نیوپورت

 

تا به حال فکر کردی که چرا هرگز از کاری که انجام میدی راضی نیستی؟ چرا همیشه فکر می‌کنی می‌تونستی کاریو بهتری انجام بدی؟ تا به حال فکر کردی چرا مدیرانت همیشه وقتی که چیزی که رو که می‌خوان بدست نمیارن عصبانی میشن یا چرا نمی‌تونن «نه» رو به عنوان پاسخ قبول کنن؟

حالا، من اهل کتاب‌های خودیاری نیستم.  به احتمال زیاد منو در حال مرور در بخش «خودیاری» در فروشگاه کتاب محلم نمی بینی. نه اینکه ارزش اونها رو نمی‌دونم. بیشتر به این خاطر که 5 سال روانشناسی خوندم، فکر می کنم باید بتونم اون چیز رو برای خودم حل کنم …

 

خودیاری بر اساس پژوهش های بالینی

 

بطور جدی‌تری، اعتقادی به رفع سریع و سمینارهای جادویی ندارم که همه‌ی مشکلات زندگیت رو در یک آخر هفته دسته بندی می‌کنن. اما بسیار معتقد به چارچوب های مبتنی بر تجربه و تحقیق محور برای هر کاری، از جمله خودیاری، هستم.

و این جاست که این کتاب متفاوت هست. یکی از دوستان خوبم که روانشناس بالینی هست منو هنگام طراحی یک کارگاه در جریان این مسئله قرار داد. این توسط دو روانشناس بالینی نوشته شده و در حالی که از تکنیک ها و اصول روانشناسی شناختی استفاده می‌کنه، مبتنی بر سالها تحقیق در مورد علل اصلی مشکلات شخصیتی هست.

 

جامعیت کتاب زندگی خود را دوباره بیافرینید

 

برخلاف سایر کتاب های خودیاری، کتاب «زندگی خود را دوباره بیافرینید» جامع هست. فقط به افسردگی یا اختلالات وسواسی نمی‌پردازه. بلکه با طیف گسترده‌ای از مشکلات شخصیتی سروکار داره.

خوب، الان فکر می‌کنی که به نظر سنگین میاد، کتابی برای «احمقهای» واقعی. ولی نه! کتاب «زندگی خود را دوباره بیافرینید» برای همه‌ی ما مناسبه. این به ما کمک می کنه تا بفهمیم چرا ما همین کارها رو بارها و بارها انجام می‌دیم حتی اگه این کارها برای ما بسیار بد باشن (مانند عاشق یک مرد نامناسب شدن، جذب دوستانی که از ما سواستفاده می کنن و غیره). کتاب «زندگی خود را دوباره بیافرینید» همچنین به ما کمک می کنه تا بفهمیم چرا افراد اطرافمون به کاری که انجام میدن ادامه میدن، حتی اگه عملکرد و نگرش اونها براشون بد باشه!

 

تله‌های زندگی

 

پیش فرض اصلی این کتاب اینه که رفتارهای اکثر افراد به شدت، اما ناخودآگاه، تحت تأثیر تله‌های زندگی هستن. تله‌های زندگی الگوهایی هستند که از دوران کودکی ما آغاز میشن و در تمام طول زندگی ما همواره طنین انداز هستن. وقتی تله‌های زندگی واقعاً جدی هستن، منجر به اختلالات شخصیتی میشن که به درمان رسمی نیاز دارن. اما در اینجا یک مشکل وجود داره، حتی اگه اونها آنقدر جدی نباشن، باز هم می‌تونن تأثیر بسزایی در زندگی ما داشته باشن، بدون اینکه ما حتی اونرو بدونیم!

یک تله‌ی زندگی متداول برای افراد دارای موفقیت بالا «استانداردهای سختگیرانه» است (به کادر نکات مهم نگاه کن). دوست روانشناس بالینی من میگه که اغلب چیزی که باعث میشه افراد ظاهرا بسیار موفق به دیدن اون بیان، یک بحران جدی مانند وحشت از عدم سلامتی یا جدایی است. اون اعتقاد داره که اگه این افراد زودتر از تله‌های زندگی خودشون آگاه می‌شدن، احتمالا می‌تونستن برخی از استراتژی های مقابله‌ی بهتر رو ایجاد کنند و به طور بالقوه از بروز بحران جلوگیری کنند.

 

تله‌ی زندگی تو چیه؟

 

چیزی که من در مورد این رویکرد دوست دارم اینه که حتی اگه مبتنی بر کار جدی آکادمیک باشه، به سبک کاملاً قابل فهم نوشته شده. هر فصل به یکی از یازده تله‌ی زندگی اختصاص یافته و با یک آزمون کوتاه از نوع «مجلات زنان» آغاز میشه. اجازه نده که گولت بزنه. این آزمونها جدی هستند و از روایی و پایایی بالایی برخوردارن. سپس هر فصل شرح می‌ده که چطور تله‌ی زندگی در اشکال شدیدترش ظاهر میشه – البته با خواندن این مطلب احساس بهتری به من دست داد، زیرا تونستم ببینم که خیلی هم بد نیستم! این همچنین برخی از استراتژی های خوب رو برات فراهم می کنه تا اگه این تله‌ی زندگی تو هست، روش کار کنی.

و اگه فکر می‌کنی کاملاً بدون تله‌ی زندگی هستی، اون رو بخون تا بفهمی چرا همه افراد اطرافت اینقدر دیوانه هستند!

 

تله‌های زندگی چه شکلی هستند؟

 

یازده تله‌ی زندگی در این کتاب وجود داره. در زیر خلاصه‌های کوتاهی از سه مورد وجود داره که فکر می کنم ممکنه علاقه‌ی خاصی به اونها داشته باشی:

بی اعتمادی و سو استفاده

این انتظار که افراد به نوعی به تو آسیب خواهند زند یا ازت سوءاستفاده خواهند کرد، اینکه اونها گولت خواهند زد، به تو دروغ خواهند گفت، تو را اغوا و تحقیر خواهند کرد و یا به طریق دیگری ازت سوء استفاده خواهند کرد. با این تله‌ی زندگی، احتمالاً برای محافظت از خودت در پشت دیوار بی اعتمادی پنهان میشی.

انقیاد

با انقیاد نیازها و خواسته های خودت رو به خاطر جلب رضایت دیگران یا رفع نیازهای دیگران فدا می‌کنی. به دیگران اجازه می‌دی تو رو کنترل کنن. به احتمال زیاد در محیط کار مورد آزار و اذیت قرار می گیری و با کارهایی که ممکنه نخوای انجام بدی موافقت می‌کنی.

استانداردهای سخت گیرانه

عوامل کلیدی عبارتند از:

  1. یک باور اساسی که باید از استانداردهای داخلی رفتاری و عملکردی بسیار بالایی برخوردار باشی 
  2. تأکید بر موقعیت، پول، موفقیت، زیبایی، نظم، قدردانی 
  3. کمال گرایی؛ توجه به جزئیات
  4. مهارت‌های ضعیف در تفویض اختیار، کار بیش از حد، آموزش بیش از حد 
  5. قوانین سخت بر اساس چیزی که «باید» اتفاق بیفته و فهرستهای وظایفی که باید انجام بشن 
  6. دغدغه‌ی زمان و کارایی

این صفات ذاتا بد نیستن و اغلب ممکنه در رسیدن به اهداف مفید باشن. با این حال، مشکلات می‌تونن به خصوص هنگامی بوجود بیان که افراد در کمتر فعالیت کردن مشکل دارن و بیش از حد نسبت به خود و دیگران حساس میشن. از دست دادن عزت نفس می‌تونه به سرعت به ضعف سلامتی و روابط پرتنش تبدیل بشه.   

 

نهایتا اینکه ممکنه شمام جزو اون دسته از آدمهایی باشین که از مطالب روانشناسی به شرط اینکه کلمه های قلمبه سلمبه نداشته باشه خوشتون میاد. ما هم دقیقا به همین دلیل لیستی از بهترین کتابهای روانشناسی به زبان ساده آماده کردیم حتما ببینیدشون و لذت ببرید. نوش جان!

جفری یانگ

درباره جفری یانگ:

جفری ای. یانگ یک روانشناس آمریکاییه که بیشتر بخاطر طرحواره درمانی معروفه. او بنیانگذار مؤسسه‌ی طرحواره درمانی است.

کتاب های مشابه زندگی خود را دوباره بیافرینید:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *